"De coaching van Lidwien heeft me geweldig verder geholpen; ik had dit veel eerder moeten doen!"

Over Lidwien Kamp

Sinds 2000 werk ik als coach/supervisor, daarvoor begeleidde ik mensen als lichaamsgericht psychotherapeut.

Als coach/supervisor mensen begeleiden op een kantelpunt in hun leven of bij een ontwikkelvraag, vind ik steeds opnieuw weer mooi en verrassend (en soms ontroerend). Met hen mee mogen lopen tijdens zo'n fase en zo dicht bij iemand mogen zijn, waarbij het elke keer heel verschillend uitpakt, ondanks dat de vragen soms op elkaar lijken, blijft me mateloos boeien.

Coaching is (ondanks dat de naam coach overal gebruikt wordt; van douche-coach tot ontbijt-coach) echt een vak, wat je er niet zo maar even bij doet. Van belang vind ik het dan ook om goed geschoold te zijn, aan zelfreflectie te doen, intervisie t en bijscholing te volgen. Onafhankelijke certificatie hoort daar voor mij bij: sinds 2011 ben ik Master Practitioner coach bij de NOBCO/EMCC.

Qua bijscholing heb ik cursussen gedaan op het gebied van Supervisie, Voice Dialogue, Acceptance Commitment Therapy, Transactionele Analyse, mindfulness, NLP, RET en mentaliseren. Ook ben ik gecertificeerd e-coach.

Ik vind het leuk om in zo’n jong vak bezig te zijn; een vak waarin nog van alles ontwikkeld en vormgegeven moet worden. Om daar aan bij te dragen heb ik 5 jaar in het bestuur van de Nederlands Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) gezeten. Mijn aandachtsgebieden waren de onafhankelijke certificering van coaches (met als streven een soort BOVAG- stempel voor coaches) en wetenschappelijk onderzoek.
Tevens geef ik workshops en trainingen aan coaches om lichaamsgericht werken binnen coaching toe te passen. De laatste workshop die ik aanbod werd goed geëvalueerd.

Daarnaast ben ik sinds 2007 mede directeur van CoachNetwerk BV; een organisatie met ruim dertig ervaren en geaccrediteerde coachprofessionals door heel Nederland. CoachNetwerk is bij veel grotere bedrijven in Nederland (zoals Deloitte, Enexis, Royal Flora Holland, Menzis en NOC*NSF) prefered supplier en sparringpartner op het gebied van ontwikkeling van mensen..

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten (in de tuin of wandelend in de natuur). Ik sport geregeld (badminton en fitness). En ik heb een voorliefde voor het Italiaanse leven en de Italiaanse taal (ooit begonnen bij die intrigerende bordjes in de trein: è pericoloso sporgersi).