"De coaching van Lidwien heeft me geweldig verder geholpen; ik had dit veel eerder moeten doen!"

Over Lidwien Kamp

Sinds 2000 werk ik als coach/supervisor, daarvoor begeleidde ik mensen als lichaamsgericht psychotherapeut.

Als coach/supervisor mensen begeleiden op een kantelpunt in hun leven of bij een ontwikkelvraag, ervaar ik steeds opnieuw weer als mooi en verrassend (en soms ontroerend). Met hen mee mogen lopen tijdens zo'n fase, waarbij het elke keer heel verschillend uitpakt, ondanks dat de vragen soms op elkaar lijken, blijft me mateloos boeien.

Coaching is (ondanks dat de naam coach overal gebruikt wordt; van financieel coach tot ontbijt-coach) echt een vak, wat je er niet zo maar even bij doet. Van belang vind ik het dan ook om goed geschoold te zijn, aan zelfreflectie te doen, intervisie en bijscholing te volgen. Onafhankelijke certificatie is daar voor mij onderdeel van: bij de NOBCO/EMCC-NL ben ik gecertificeerd als Master Practitioner coach.

Qua bijscholing heb ik onder andere opleidingen of cursussen gedaan op het gebied van Supervisie, Voice Dialogue, Acceptance Commitment Therapy, Transactionele Analyse, mindfulness, NLP, RET, Intiuïtief coachen en het werken met opstellingen. Ook ben ik gecertificeerd e-coach.

Ik vind het interessant om in zo’n jong vak bezig te zijn; een vak waarin nog van alles ontwikkeld en vormgegeven moet worden. Om mijn steentje daaraan bij te dragen ben ik vijf jaar bestuurslid van de Nederlands Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) geweest. Mijn aandachtsgebieden waren de onafhankelijke certificering van coaches (met als streven een soort BOVAG- stempel voor coaches) en wetenschappelijk onderzoek.
Tevens geef ik trainingen aan coaches om lichaamsgericht werken binnen coaching toe te passen.

Daarnaast ben ik van 2007 tot 2018 mede directeur van CoachNetwerk BV geweest; een organisatie met ervaren en geaccrediteerde coachprofessionals door heel Nederland. CoachNetwerk is bij veel grotere bedrijven in Nederland preferred supplier en sparringpartner op het gebied van ontwikkeling van mensen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten (in de tuin of wandelend in de natuur). Ik sport geregeld (badminton en fitness). En ik heb een voorliefde voor het Italiaanse leven en de Italiaanse taal (ooit begonnen bij die intrigerende bordjes in de trein: è pericoloso sporgersi).